franzjipan_logo.png
BEETS OF LOVE' SNIJBIET SALADE

BEETS OF LOVE' SNIJBIET SALADE

WAAAAT het eerste ‘hartige’ recept online. Dat vraagt om extra veel liefde en aandacht. Ik ontmoette Nathalie van ‘Beets of Love’ een paar maanden geleden op een foodphotography workshop in Leuven en het was ‘Love on first sight’.

Na ondertussen één jaar aan dessert fotografie, zocht ik een nieuw onderwerp. Ik twijfelde geen moment om eens met een echte veggie expert aan de slag te gaan. Zij achter de potten, ik achter de camera. 

Nathalie zou een Bieten salade maken. Na twee uur gekwebbel en getater, toverde ze dit heerlijke gerecht op tafel. OMG was ik blij dat er na het fotograferen ook geproefd mocht worden. Dit zou ik elke dag kunnen eten! Aarzel niet om haar recept ook eens uit te proberen. Ik ga me er sowieso aan wagen. 

SNIJBIET SALADE MET GEMARINEERDE TOFU EN RIJSTNOEDELS

Recept door Nathalie van Beets of Love
Bereidingstijd 25min + marineertijd
2-3 personen

INGREDIËNTEN

SALADE

  • 4 à 5 stengels witte selder, fijngesneden
  • 1 tl zout
  • 1 snijbiet of bietenblad, steeltjes fijngesneden en blad in reepjes
  • 1 blok stevige tofu (250gr), in 10-tal plakken gesneden die je nog eens diagonaal doorsnijdt, zo krijg je mooie driehoekjes
  • 1/2 rode paprika in dunne reepjes
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 125 g platte rijstnoedels of noedels naar keuze
  • verse koriander en geroosterde sesamzaadjes ter afwerking

MARINADE

  • 2 à 3 el tamari
  • 5 à 6 el donkere sesamolie
  • 1 verse rode peper, fijngesneden
  • 4 tl rijstazijn
  • 5 à 6 tl bruine rijstsiroop of kokosbloesemsuiker
  • 1 à 2 teentjes look, geperst
  • 1/2 el geraspte gember

BEREIDINGSWIJZE

  1. Meng de fijngesneden selder met een theelepel zout en zet aan de kant voor een 10-tal minuten.
  2. Meng alles voor de marinade en klop met een vork goed onder elkaar.
  3. Neem een grote kom, die je kan afsluiten, en leg hier op de bodem de stukjes tofu. Giet de helft van de marinade erover.
  4. Spoel de selder goed af en dep droog. Doe de stukjes selder, snijbiet, paprika en lente-uitjes over de tofu. Giet de rest van de marinade erover. Sluit de kom goed en zet koel. De tofu is het lekkerst wanneer je hem minstens 4u laat marineren.
  5. Kook de noedels gaar, serveer de salade met tofu erover heen en werk af met wat vers gehakte koriander en geroosterde sesamzaadjes. Smakelijk!

* Snijbiet wordt vaak onterecht aanzien als warmoes. Warmoes heeft een dikkere, witte nerf en minder blad dan snijbiet. Bij snijbiet kan de nerf ook in verschillende kleuren voorkomen. In het Engels kreeg het dan ook de prachtige naam 'Rainbowchard'.

** Voor deze versie van het recept gebruikte ik het blad van rode bietjes. Dit is perfect bruikbaar in de keuken wanneer de bietjes nog jong en vers zijn. Als je geen snijbiet, bietenblad of warmoes kan vinden kan je deze perfect vervangen door paksoi.

BEETS OF LOVE' LASAGNA

BEETS OF LOVE' LASAGNA

AMERICAN PANCAKES

AMERICAN PANCAKES