franzjipan_logo.png
REGENBOOG WORTELCAKE

REGENBOOG WORTELCAKE

Een paar jaar geleden proefde ik voor het eerst worteltaart in London bij Hummingbird Bakery. Ik was meteen verkocht! Ik kon dan ook niet wachten om het thuis zelf een keer uit te proberen. Met succes! Dit recept is intussen een klassieker geworden op al onze familiefeestjes en daarnaast super eenvoudig te maken. 

REGENBOOG WORTELCAKE

1 cake 30 cm
bereidingstijd +/- 1u

INGREDIËNTEN

CAKE

  • 300ml zonnebloemolie
  • 300g suiker
  • 3 eieren
  • 300g bloem
  • 1 tl bicarbonaat
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl pompoenkruiden*
  • 1/2 tl zout
  • 300g geraspte (regenboog) wortelen
  • 100g fijngemalen walnoten

GLAZUUR

  • 100g mascarpone
  • 200g verse kaas
  • 65g bloemsuiker
  • 1 limoen (sap & schil)

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 170° C. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. 
    Vermeng in een kom de bloem, bicarbonaat, bakpoeder, pompoenkruiden en het zout en zet even opzij.
  2. Klop in een andere kom de zonnebloemolie samen met de suiker, met een elektrische handmixer. Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Voeg voorzichtig het bloemmengsel toe. Neem een lepel en meng de regenboog wortelen samen met de walnoten onder het beslag.
  3. Giet het beslag in de cakevorm en bak voor 55-60 min. Laat de cake volledig afkoelen op een taartrooster voor je de glazuur erop smeert.
  4. Maak intussen de glazuur. Vermeng de mascarpone, verse kaas, bloemsuiker onder elkaar. Rasp de schil van 1 limoen onder het mengsel en voeg ook het sap toe. Smeer de glazuur over de cake en smullen maar.

* Pompoenkruid is een mengsel bestaande uit 1 eetlepel kaneel, 2 theelepels gemberpoeder, 1/2 theelepel piment, 1/2 theelepel gemalen kruidnagel, 1/2 theelepel nootmuskaat. Je kan ook enkel kaneel en gember gebruiken voor dit recept.

BUTTERSCOTCH CHIP COOKIES

BUTTERSCOTCH CHIP COOKIES

RABARBER FRANZJIPAN GALETTE

RABARBER FRANZJIPAN GALETTE