franzjipan_logo.png
POMPELMOES CAKE

POMPELMOES CAKE

Ken je dat moment wanneer je super veel zin hebt in zoetigheid, maar eigenlijk mag het niet omdat de kilo’s van de feestdagen nog steeds aan je billen plakken. Je gaat stiekem toch op zoek naar iets lekkers. Eén keer zondigen mag toch. Wanneer je uiteindelijk een hap neemt van dat lekkere stukje cake “BAM”, droge boel! Wat een waste of calories! Daarom ben ik op zoek gegaan naar de meest smeuïge, sappige cake die je ooit al gegeten hebt.

Ik werk graag seizoensgebonden, maar hou ook wel rekening met mijn state of mind. Ik ben klaar voor de lente, de zon, buiten picknicken, mooie kleuren, vers fruit,...

en dit is het resultaat. Bon appétit!

SAPPIGE POMPELMOES CAKE MET GLAZUUR

1 langwerpige cake 29 cm
bereidingstijd 45 min

INGREDIËNTEN

CAKE

  • 125g boter
  • 175g rietsuiker
  • 2 grote eieren
  • schil van 1 pompelmoes
  • 175g zelfrijzende bloem
  • snufje zout
  • 4 el melk

SIROOP

  • 150 ml pompelmoessap*
  • 55g honing

GLAZUUR

  • 100g bloemsuiker
  • 2-4 el citroensap

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een lange cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier. 
  2. Klop de boter met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en ook de pompelmoes zeste. Voeg voorzichtig de bloem en het zout toe. Roer zorgvuldig en meng er dan de melk onder. Giet het beslag in de bakvorm en bak 45 min. 
  3. Voor de siroop. Meng het pompelmoessap samen met de honing en zet even opzij. Check met een breipriem of de cake gaar is. Prik vervolgens gaatjes in de cake en giet de siroop erover. Laat 10 min afkoelen in de bakvorm en daarna op een taartrooster. 
  4. Wanneer de cake volledig afgekoeld is, mix je de ingrediënten van het glazuur samen en giet je dit over de cake. Et voilà!

* 150 ml pompelmoessap is ongeveer het sap van 1 grote pompelmoes

AMERICAN PANCAKES

AMERICAN PANCAKES

NUTTY GRANOLA

NUTTY GRANOLA