franzjipan_logo.png
MINI PECAN PIES

MINI PECAN PIES

Mijn goede voornemens voor 2017?

Elk jaar staat er minstens één nieuw bakboek op mijn verlanglijstje. Intussen is mijn collectie al goed aangedikt. Ik vind het geweldig om een goed gevuld boekenrek te hebben. Helaas beland zo’n nieuwe aanwinst na één keer doorbladeren al gauw in de boekenkast om mooi te wezen. Daarom is mijn goed voornemen voor dit jaar, meer recepten uitproberen uit mijn bakboeken. 

Als eerste aan de beurt “Het Hummingbird Bakboek”. Tijdens mijn eerste tripje naar Londen een paar jaar geleden wandelde ik samen met Jeroen voorbij Hummingbird Bakery. Deze Amerikaans geïnspireerde bakkerij kan je niet missen, met zijn girly girl barbie roze voorgevel voor echte rainbow unicorn lovers. Je kan hier niet voorbij wandelen zonder binnen een kijkje te nemen. Eenmaal binnen kan je niet weggaan zonder iets te proeven…

Say no more!

MINI PECAN PIES

Bereidingstijd +/- 1u30
8 mini taartjes of 1 taart Ø 22cm

INGREDIËNTEN

DEEG

  • 260g bloem
  • 1/2 tl zout
  • 110g harde boter (in blokjes)
  • 1-2 el koud water

VULLING

  • 200g suiker
  • 250g ahornsiroop/esdoornsiroop/maple syrup
  • 1/2 tl zout
  • 3 eieren
  • 60g boter
  • 1/4 tl vanille-extract
  • 100g pecannoten

OPTIONEEL

  • Vanille ijs
  • Zoute karamelsaus

BEREIDINGSWIJZE

  1. Voor het deeg. Meng de bloem, zout en boter met de elektrische mixer tot een kruimelig deeg. Voeg beetje bij beetje koud water toe tot je een kneedbare deegbal krijgt.* Kneed niet te lang; zodat het deeg niet te taai wordt. Wikkel het deeg in plastic folie en laat minstens 1u rusten in de koelkast. 
  2. Voor de vulling. Verwarm de suiker, ahornsiroop, en zout in een kookpot op een matig vuur. Breng tot aan het kookpunt en haal vervolgens van het vuur. Laat voldoende afkoelen vooraleer je de eieren toevoegt! Klop de eieren in een aparte kom en mix vervolgens met de afgekoelde siroop. Voeg ook de boter en vanille-extract toe. Meng tot de boter volledig gesmolten is.
  3. Verwarm de oven voor op 170°c. Vet 8 kleine taartvormpjes in met boter en bestuif met bloem. Rol het deeg uit op een met bloem bestuift werkvlak. Bekleed alle vormpjes met het deeg en schik er de pecannoten op in een cirkel. Giet de siroop over de pecannoten.
  4. Bak de taartjes een 30-tal minuten of tot ze goudbruin gebakken zijn. Laat afkoelen op een taartrooster. Serveer met een bolletjes ijs en zoute karamelsaus. 

* Indien je merkt dat het deeg te kruimelig is kan je nog een beetje water toevoegen. Let op dat je niet te veel toevoegt zodat het deeg niet kleeft. 

HOMEMADE MARSHMALLOWS

HOMEMADE MARSHMALLOWS

MINI APPEL GALETTE

MINI APPEL GALETTE