franzjipan_logo.png
KANEEL MUFFINS MET HAZELNOOTCRUMBLE

KANEEL MUFFINS MET HAZELNOOTCRUMBLE

De drukke feestdagen zijn voorbij! Voor een jaartje worden we vrijgesteld van de veel te luidruchtige familiebezoekjes en de onmogelijke zoektocht naar de perfecte cadeaus. De laatste etensresten zijn naar binnengespeeld en we krijgen eindelijk onze broeksknoop weer even toe. Hoewel de kerstperiode veel te druk is, mis ik de gezelligheid alweer een klein beetje. Gelukkig zijn er kleine dingetjes die de kerstsfeer nog even kunnen vasthouden. Zoals het huis vullen met de geur van zoet gebak en kaneel. Daarbij gaan de goede voornemens om de Kerstkilo’s eraf te krijgen pas in vanaf februari.

kaneelmuffins met hazelnootcrumble
kaneelmuffins met hazelnootcrumble
kaneelmuffins met hazelnootcrumble

KANEEL MUFFINS MET HAZELNOOTCRUMBLE

Bereidingstijd - 30 min
Hoeveelheid – 12 grote muffins

INGREDIËNTEN

MUFFINS

  • 2 grote eieren
  • 160 ml zure room
  • 250 ml karnemelk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille-extract
  • 220g kokosbloesemsuiker*
  • 320g bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl kaneel

CRUMBLE

  • 130g gemalen hazelnoten
  • 65g bloem
  • 55g kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 28g gesmolten boter

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats 12 papieren muffin vormpjes in een muffin bakvorm.
  2. Meng in een grote kom de eieren, zure room, karnemelk, zonnebloemolie en vanille-extract. Zet even opzij. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten. Voeg de droge ingrediënten in kleine beetjes toe aan het eerste mengsel. Roer tot alles vermengd is, maar niet te lang. Vul de muffin vormpjes met het deeg en zet even opzij.
  3. Maak vervolgens de crumble. Meng de hazelnoten, bloem, kokosbloesemsuiker, kaneel en gesmolten boter onder elkaar. Verkruimel dit mengsel voorzichtig bovenop de muffins.
  4. Bak de muffins 5 min. op 200°C. Verlaag de oven naar190°C en bak verder voor 15-18 min. Laat de muffins 10 min. afkoelen op een taartrooster alvorens te serveren.

* Indien je geen kokosbloesemsuiker in huis hebt kan je dit vervangen door kandijsuiker of donkere bastaardsuiker.

TORTA PANNA COTTA

TORTA PANNA COTTA

APPELCONFITUUR MET GEMBER

APPELCONFITUUR MET GEMBER