franzjipan_logo.png
HOMEMADE MARSHMALLOWS

HOMEMADE MARSHMALLOWS

Afgelopen zomer beleefde ik samen met Jeroen, Pieter en Elisa een onvergetelijke tijd in de Westkust van Amerika. We gingen voor een vakantie vol klassiekers. Van de Walk of fame in L.A., Golden Gate bridge in San Francisco, tot de casino’s in Las Vegas,…  

Ook de Grand Canyon mocht niet ontbreken. Toeval wilde dat ook Kymer en Karlien op dat moment in dezelfde omgeving vertoefden. Zij verbleven er op de camping. We twijfelden er geen seconde aan wanneer zij ons uitnodigden om samen de avond te spenderen rond het kampvuur.  
Om even een beeld te schetsen. Grand Canyon, 9000 km van huis, sterrenhemel, een kampvuur, een kudde wilde herten op de achtergrond en een groepje Hollanders (die ook niet mogen ontbreken op de camping) verderop. Daar horen marshmallows bij! Een klassieker bij de Amerikanen zijn S’mores, daar gingen we voor en OMG! Sugar overload! 

Dit fijne moment wilde ik even herbeleven met een eigen batch homemade marshmallows. Dit keer geen S’mores maar wel een warme chocolademelk.

HOMEMADE MARSHMALLOWS

Bereidingstijd 45min + 12u rusttijd
20-40 marshmallows

INGREDIËNTEN

MARSHMALLOWS

 • 12 velletjes gelatine
 • 235ml agave siroop
 • 300g suiker
 • 1/4 tl zout
 • 1 el vanille-extract

EXTRA

 • bloemsuiker
 • suikerthermometer

BEREIDINGSWIJZE

 1. Leg de gelatine in 115ml water in een kom van de keukenrobot. Zet even opzij. 
 2. Meng de agave, suiker, en zout in een kookpot op een medium vuur, tot de suiker volledig gesmolten is. Verhoog het vuur en breng de siroop aan de kook tot een temperatuur van 115°C. Gebruik hiervoor de suikerthermometer. Haal van het vuur. 
 3. Zet de keukenrobot op de laagste stand en voeg voorzichtig de siroop toe aan de gelatine. Voeg ook de vanille-extract toe en zet de snelheid op de hoogste stand. Klop 15 minuten.
 4. Zeef bloemsuiker in een rechthoekige ovenschotel (20x30cm), zodat de marshmallows straks niet vastkleven in de vorm.
 5. Giet het marshmallow mengsel in de ovenschotel. Strijk glad en zeef er bloemsuiker over. Laat de marshmallows een nachtje onafgedekt staan.
 6. Draai de schotel om op een snijplank en snij de marshmallows in blokjes. Zeef er extra bloemsuiker over om te voorkomen dat de marshmallows kleven.
LEMON CHEESECAKE

LEMON CHEESECAKE

MINI PECAN PIES

MINI PECAN PIES