franzjipan_logo.png
NUTTY GRANOLA

NUTTY GRANOLA

Het is bijna zo ver. Binnenkort mogen we weer afscheid nemen van de koude winter. Voor een tijdje geen loopneus meer of koude handen en voeten. Ook de haard krijgt een korte break. Daarom met dit receptje een laatste ode aan de winter. See you later alligator!

Ik zeg al een tijdje dat ik graag een keer zelf granola wil maken. De meeste granola’s uit de winkel, zijn vaak te zoet  naar mijn smaak of er zitten mega veel rozijnen of gedroogd fruit in. Niet zo mijn ding. Het ideale moment dus om het zelf een keer te proberen. Aan dit recept kan je alles toevoegen wat je zelf graag lust of je kan er alle laatste restjes ditjes en datjes onder mengen. Het is super snel klaar en de geur van de geroosterde noten is overheerlijk! 

Ideaal voor een lekker ontbijtje. Wat heb je nodig: Homemade granola, griekse yoghurt, een beetje kaneel en verse mango (gesneden door mama Nicoletta).

GRANOLA MET GEROOSTERDE NOTEN

1 grote bakplaat granola
bereidingstijd 10-20 min

INGREDIËNTEN

  • 270g havervlokken
  • 60-80 ml olijfolie
  • 4el honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 55g amandelschilfers
  • 100g noten
  • 30g kokosnoot schilfers
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl gember

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle droge ingrediënten in een mengkom. Voeg ook de honing en het vanille-extract toe. Giet de olijfolie erbij en meng goed.* Indien nodig kan je meer of minder olijfolie toevoegen.
  2. Verspreid de mengeling over een grote bakplaat. Bak een 5-tal minuten. Haal het mengsel uit de oven en roer zorgvuldig zodat het niet aanbrandt. Bak nog een 5-tal minuten of tot het goudbruin en krokant gebakken is.**
  3. Laat de granola afkoelen en bewaar in een glazen weckpot. Serveer met melk of griekse yoghurt en vers fruit. 

* Je kan de olijfolie ook vervangen door kokosnootolie.

** Let op! De granola brandt makkelijk aan, dus hou het goed in 't oog. 

POMPELMOES CAKE

POMPELMOES CAKE

CHOCOLADE SCHERVEN

CHOCOLADE SCHERVEN