franzjipan_logo.png
ZEBRA CAKE

ZEBRA CAKE

Ik moet stiekem toegeven dat ik graag uitdagende gebakjes maak, maar soms moet je het gewoon niet te ver zoeken. Zeker wanneer je niet veel tijd hebt en toch wil dat je huis lekker naar gebak ruikt. De quatre-quarts cake, het meest eenvoudige receptje van deze planeet, is perfect in een situatie als deze. 250g suiker, 250g boter, 250g bloem en vier eieren. Poepsimpel dus. Bovendien kan je dit receptje makkelijk pimpen naar wens. Ik ben gegaan voor een klassieke marmer cake met zebra look. De chocolade glazuur bovenop de cake zorgt voor extra mmmm. Het samenstellen van deze cake is best spannend. Je weet nooit hoe de cake eruit gaat zien. Hoewel ik graag wat meer zebra had gewild, was de cake gelukkig alsnog yummie.

Easy peasy zebra cake

Gouden tip! Wanneer je niet zoveel geduld hebt zoals ik om de cake te laten afkoelen. Wacht dan toch nog maar even alvorens er van te eten, anders krijg je buikpijn.

Easy peasy zebra cake

ZEBRA CAKE MET CHOCOLADE GLAZUUR

Baktijd - 45 min
Voor – 12 personen

INGREDIËNTEN

CAKE

 • 250g fijne suiker
 • 250g boter
 • 250g zelfrijzende bloem
 • 4 eieren
 • vanille-extract
 • 4 el cacaopoeder

GLAZUUR

 • 125ml room
 • 100g melkchocolade

BEREIDINGSWIJZE

 1.  Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een cakevorm (tulband) in met boter en bestuif met bloem.
 2. Klop de boter luchtig met een elektrische handmixer. Voeger de suiker en een scheutje vanille-extract aan toe. Klop er vervolgens één voor één de eieren door. Verlaag de stand van de mixer en voeg de zelfrijzende bloem toe.
 3. Verdeel het beslag over twee kommen. Meng onder één deel de cacao.
 4. Schep het beslag beurtelings in de cakevorm tot al het deeg op is. Bak voor 45 min en laat afkoelen op een taartrooster.
 5. Maak intussen de chocoladeglazuur. Breng in een steelpan de room aan de kook. Haal de pan van het vuur en smelt de chocolade in de room. Laat even afkoelen en giet daarna over de cake.
CHOCOLADETAART MET ZOUTE KARAMEL

CHOCOLADETAART MET ZOUTE KARAMEL

KAASTAARTJES MET KARDEMOM

KAASTAARTJES MET KARDEMOM