franzjipan_logo.png
BUTTERSCOTCH CHIP COOKIES

BUTTERSCOTCH CHIP COOKIES

Mijn trip naar Amerika heeft een grote indruk op me nagelaten. Van de sprookjesachtige bossen, dramatische rotswanden en uitzichtloze zandvlaktes tot de gigantische steden met een rijkelijk assortiment aan fastfoodketens. 
Ook de supermarkten zijn er een cultureel hoogstandje. Als foodlover voelde ik me als een kind in een speelgoedwinkel. Ik doe niets liever dan rondneuzen tussen de winkelrekken, opzoek naar nieuwe producten die in België niet te verkrijgen zijn. 
Natuurlijk kan je vandaag alles online vinden, maar toch kan ik mijn euforie moeilijk verbergen wanneer ik deze producten netjes naast elkaar uitgestald zie staan. De butterscotch chips in dit recept zijn onderdeel van mijn buit. Ik kon dan ook niet wachten om ermee aan de slag te gaan in de keuken. 

BUTTERSCOTCH CHIP COOKIES

24 cookies
bereidingstijd +/- 1u

INGREDIËNTEN

KOEKJES

  • 200g chocolade chips
  • 100g butterscotch chips
  • 220g zachte boter
  • 200g suiker
  • 2 eieren
  • 460g bloem
  • 12g bakpoeder
  • snufje zout

EXTRA

  • grof zeezout om af te werken

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Bekleed één of meerdere bakplaten met bakpapier. 
  2. Klop de boter en suiker in een ruime kom. Voeg één voor één de eieren toe terwijl je verder klopt. Voeg voorzichtig de bloem, bakpoeder en een snufje zout toe. Meng ook de chocolade chips en butterscotch chips onder het beslag. Dek de kom af met plasticfolie en laat 1u rusten in de koelkast.
  3. Haal na 1u het beslag uit de koelkast. Gebruik een ijsschep om koekjes te scheppen van gelijke grootte. Leg de deegbollen op de bakplaat en hou voldoende afstand. Je zal ze niet allemaal in één keer kunnen bakken.
  4. Strooi grof zeezout over de koekjes en bak ze een 15-tal minuutjes. Laat ze afkoelen op een taartrooster et voilà!
MINI APPEL GALETTE

MINI APPEL GALETTE

REGENBOOG WORTELCAKE

REGENBOOG WORTELCAKE