franzjipan_logo.png
APPELCONFITUUR MET GEMBER

APPELCONFITUUR MET GEMBER

Eens om de zoveel tijd ontdekt mijn mama een nieuwe hobby/obsessie waarin ze zich helemaal uitleeft. Halve marathons lopen, overvloedig shoppen (kleding, spulletjes en andere prullaria), brood bakken en tuinieren zijn daar enkele voorbeelden van. Daarnaast kan ze ook heel goed hamsteren. Ik durf zelfs zeggen dat ze er de beste in is. Confituur maken kan ook zeker toegevoegd worden aan dit lijstje. Ze heeft alle fruitsmaken uitgeprobeerd die je maar kan bedenken, waarvan appelconfituur met gember één van mijn favorieten is. Ik zeur nu al een tijdje aan haar hoofd om deze confituur nog eens te maken. Maar het duurt me ietsje te lang, dus neem ik het heft in eigen handen. Ik had bovendien ook nog een grote portie appelen liggen die verwerkt mochten worden.

Appelconfituur met gember

APPELCONFITUUR MET GEMBER

Voorbereiding - 30 min
Kooktijd - 30 min
Hoeveelheid – 10-tal potten (180g)

INGREDIËNTEN

  • 1500g appelen
  • 1350g witte suiker of geleisuiker
  • sap + schil van 1,5 citroen
  • 75g vers geraspte gember
  • 12 kruidnagels

BEREIDINGSWIJZE

  1.  Schil de appelen en snij in blokjes. Weeg de hoeveelheid zonder schil en klokkenhuis. Stoof de appelen in een ruime kookpot op een zacht vuur en zorg dat ze niet te papperig worden.
  2. Rasp de schil van 1,5 citroen en voeg samen met het sap toe aan de appelen. Voeg er ook de geraspte gember en kruidnagel aan toe.
  3. Wanneer de appelen voldoende gestoofd zijn, voeg je er de suiker aan toe. Breng aan de kook en laat een halfuurtje sudderen
  4. Doe de 'bord test' om te zien of de gelei genoeg is ingedikt. Gebruik hiervoor een koud bord. Schep een beetje confituur op het bord en hou schuin. Als de confituur blijft kleven is het klaar. Indien het nog te vloeibaar is, laat je het nog even op het vuur verder pruttelen.
  5. Verdeel de confituur in gesteriliseerde glazen potjes, met metalen deksel. Schroef de deksels goed vast en laat ze ondersteboven afkoelen. 
Deze confituur is HEERLIJK in combinatie met een oude kaas met komijn of brandnetel. Zeker het proberen waard!
Hoe zoeter de appel, hoe zoeter de confituur.
KANEEL MUFFINS MET HAZELNOOTCRUMBLE

KANEEL MUFFINS MET HAZELNOOTCRUMBLE

CHOCOLADETAART MET ZOUTE KARAMEL

CHOCOLADETAART MET ZOUTE KARAMEL