franzjipan_logo.png
AMERICAN PANCAKES

AMERICAN PANCAKES

Op het programma vandaag: “Een respectabele berg PANNENKOEKEN!”
Zo’n stack American Pancakes misstaat nooit op je ontbijttafel. 
Ideaal als je iemand wil verrassen met een spannend ontbijt.

Ik ben op zoek gegaan naar een recept om de perfecte pancakes te maken en dit is het resultaat. 

AMERICAN PANCAKES MET MAPLE SYRUP

6 pannenkoeken

INGREDIËNTEN

  • 200g bloem
  • 2 el bloemsuiker
  • 1/4 tl zout
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 300 ml melk
  • 55g gesmolten boter

BEREIDINGSWIJZE

  1. Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder in een kom.
  2. Klop in een andere kom de eieren en voeg er de de melk en gesmolten boter aan toe. Mix langzaam het bloemmengsel onder de natte ingrediënten tot alles samengevoegd is. Laat het deeg een 10-tal minuten rusten.
  3. Verwarm een pannenkoekenpan en vet de pan 1x in met boter. Maak pannenkoeken met een diameter van ongeveer 8 cm. Giet het deeg traag in de pan en bak goudbruin aan weerszijden. Herhaal tot al het deeg op is. 

*Deze pannenkoeken zijn overheerlijk in combinatie met maplesyrup/esdoornsiroop/ahornsiroop en verse bosbessen.

BEETS OF LOVE' SNIJBIET SALADE

BEETS OF LOVE' SNIJBIET SALADE

POMPELMOES CAKE

POMPELMOES CAKE