Hallo, mijn naam is Alessia Cipolletti, geen alledaagse Vlaamse naam. Ik ben een volbloeds Italiaanse, geboren en getogen in België.

my_kitchen_franzjipan.jpg

Lekker eten speelt een grote rol in elk Italiaans huishouden, zo herinner ik mij veel leuke momenten dat ik samen met mama, papa, zia of nonna mocht helpen met verse pasta of pizza maken. Ik was altijd heel fier op het eindresultaat. Daarna alles opeten vond ik ook heel leuk (dat zag je aan mijn bolle wangen). Op mijn vijftiende kreeg ik een eerste bakboekje van mijn mama. Dezelfde dag nog, heb ik helemaal alleen mijn allereerste gebakje gemaakt.

In het dagelijkse leven ben ik productfotograaf bij JBC. Bezig zijn met beelden en esthetiek is een tweede natuur voor mij en ik doe het enorm graag. Voor mij moet eten niet enkel lekker smaken en goed ruiken, het moet er goed uitzien, om van te watertanden. Elke foto op mijn blog maak ik zelf en gaandeweg probeer ik een eigen stijl hierin te vinden.

Deze blog is voor mij een manier om mijn bakavontuurtjes te documenteren. Alsook een leerschool met de nodige trial-and-error. Ik gebruik familierecepten, haal receptjes uit boeken of van het internet en soms verzin ik zelf wat.

Ik sta altijd open voor een leuke samenwerking. Indien je interesse hebt mag je altijd contact met me opnemen.